O voditeljuNenad GladićNenad Gladić rođen je 1970. godine u Beogradu. Završio je ugostiteljsku školu u Beogradu. Njegov prvi posao bio je u hotelu Hayatt Regency Beograd. Nakon toga, 6 godina radi za Crystal Cruises. Po povratku u Beograd, bavio se ugostiteljstvom. Od 2010. godine je autor i voditelj TV serijala Gastronomad i autor istoimene knjige.
Gastronomad kombinuje elemente putopisne emisije sa kulinarstvom. Svi recepti i mesta koji su prikazani, predstavljeni su sa jakim ličnim pečatom neposrednog iskustva voditelja Nenada Gladića.
Lepi Brka svet je proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje. Kao ugostitelj na luksuznom kruzeru, polako je postajao gurman i svetski putnik.

O emisijiGastronomadEmisija

Priča jednog gastronomada započinje prelaskom granica za koji nisu potrebni biometriski pasoš, ni vize, kao ni mnogo novca. Osvežene Mediteranom, začinjene u Aziji, pobiberene u Meksiku.
Njegove uspomene oplemenjuju bojom, ukusom i mirisom, zavodljivim šarmom nas tka u svoj čarobni ćilim gastronomije.
Poruka emisije je da svako može da kuva i da i recepti sa pedigreom mogu naći put do vaše trpeze putujući duhom kuhinjske avanture.

Produkcija

Advance Media je producentska kuća koja je do sada realizovala u sopstvenoj produkciji više od 1500 TV emisija, oko 100 filmova i preko 500 video spotova, koji su promovisani ili se u kontinuitetu emituju na domaćim i stranim TV stanicama.
Producentska kuća je osnovana 1991. godine, tada pod imenom Expo International, a 1998. menja ime u Advance.
Od 2012. godine posluje pod imenom Advance Media.

Nenad Gladić

Kuvar i svetski putnik

Gastronomad

RTS 1 // PONEDELJAK // 12:35